Πολιτική

Κάνει πίσω ο Τσίπρας – Δεν δημοσιοποιεί την επιστολή παραίτησης Κοτζιά

Την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ολοκληρώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωασιατικής Συνόδου Κορυφής (ASEM).

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι η επιστολή Κοτζιά βρίσκεται στο γραφείο του με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό».

«Θα τη διαβάσω με προσοχή αύριο, θα συναντηθώ κατ΄ιδίαν με τον Ν. Κοτζιά. Δεν συνηθίζω να δημοσιεύω επιστολές που αναγράφουν «αυστηρά προσωπικό» και δεν θα το κάνω», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως πρόσθεσε, για εκείνον το συγκεκριμένο θέμα έχει τελειώσει.

«Ο Νίκος Κοτζιάς δεν ήταν μόνο ένας συνεργάτης μου αλλά ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο, αυτό το βιβλίο θα το συμβουλεύουμαι τακτικά Ο Ν. Κοτζιάς αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ενώ ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι θα κρατήσει το υπουργείο Εξωτερικών μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικότερα ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως ο Ν.Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο. Αυτό ανεβάζει ψηλά τον πήχη για όλους μας. Αυτά τα 3,5 χρόνια ο Ν.Κοτζιάς ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά.

Σε ερώτηση για την επιστολή Κοτζιά είπε συγκεκριμένα πως «χτες ενημερώθηκα για μια επιστολή που υπάρχει στο γραφείο μου με ένδειξη «αυστηρά προσωπικό». Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκεται να δώσω καμία συνέχεια».

Σε ερώτηση για πολιτικές εξελίξεις μετά τις πρόσφατες εξελίξεις απήντησε πως «δημοσιεύματα για εκλογές εντός 2μήνου, υπάρχουν εδώ και 2,5 χρόνια. Ο κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτή, Η δική μας χαίρει εμπιστοσύνης».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top