Διεθνή

Καραβάνι μεταναστών κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ! Απειλεί με τον στρατό ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ειδοποίησε τον στρατό και τις ομοσπονδιακές συνοριακές αρχές περί εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, για το καραβάνι των μεταναστών από την κεντρική Αμερική, ενώ προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον θα κόψει τη βοήθεια προς την περιοχή.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και στους Δημοκρατικούς για την κατάσταση, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αστυνομία και ο στρατός στο Μεξικό δεν κατάφεραν να σταματήσουν το καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Εγκληματίες και άγνωστοι από τη Μέση Ανατολή είναι ανάμεσά τους. Εχω ενημερώσει τις συνοριακές υπηρεσίες και τον στρατό ότι πρόκειται για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι!», ανέφερε ακόμη.

«Κάθε φορά που βλέπεται ένα καραβάνι, ή ανθρώπους που έρχονται ή προσπαθούν να έρθουν παράνομα στη χώρα μας, να σκέφτεστε και να κατηγορείτε τους Δημοκρατικούς που δεν μας έδωσαν τις ψήφους για να αλλάξουμε τους άθλιους νόμους μας για τη μετανάστευση! Θυμηθείτε τις ενδιάμεσες εκλογές! Είναι τόσο άδικο για αυτούς που έρχονται νόμιμα», έγραψε σε επόμενη ανάρτηση ο Τραμπ.

«Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαβαδόρ δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά και να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν παράνομα στις ΗΠΑ. Τώρα, θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια ξένη βοήθεια που συνήθως τους δίνεται», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Χιλιάδες μετανάστες, κατά κύριο λόγο από την Ονδούρα, συγκεντρώθηκαν στην πόλη Ταπατσούλα, στα σύνορα του Μεξικού, το σαββατοκύριακο, αψηφώντας τις απειλές του Τραμπ ότι θα κλείσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ αν προχωρήσουν, όπως και τις προειδοποιήσεις της μεξικανικής κυβέρνησης.

Η αστυνομία του Μεξικό παρακολουθούσε την πορεία του καραβανιού, αλλά δεν εμπόδισε τους μετανάστες να προχωρήσουν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top