Πολιτική

Κικίλιας: «Μετέωρη» η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Βασίλης Κικίλιας, εκφράζει την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «μετέωρη» επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά εμφανίστηκαν επισπεύδοντες σε μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, γιγαντώνει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, δίνει «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα».

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. τονίζει ότι «οι δημόσιες αντεγκλήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, μπροστά σ” έναν ανήμπορο να αντιδράσει Πρωθυπουργό, στέλνουν μήνυμα ότι η εξωτερική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι βασισμένη στα εθνικά συμφέροντα, αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα επιμέρους προσωπικών επιδιώξεων, που στοχεύουν σε μικροκομματικά συμφέροντα».

Σημειώνει, πάντως, ότι «η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είναι, κατά τη γνώμη μου, σωστή, καθώς υπηρετεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι υπογραφές Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό «εκκίνησαν διαδικασίες και παράγουν αποτελέσματα τα οποία δύσκολα μπορούν να αναστραφούν».

«Οι εκλογές θα έχουν ως διακύβευμα την οικονομία που καταρρέει, την ασφάλεια και το Σκοπιανό. Γιατί μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να καθορίσει τον τρόπο χειρισμού αυτού του ύψιστου εθνικού θέματος» δηλώνει ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα, με «υπαιτιότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι «δεμένη» με πλεονάσματα 3,5 % μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, με τριμηνιαίους ελέγχους της τρόικας εις το διηνεκές, υπερταμείο δημόσιας περιουσίας στους ξένους για 100 χρόνια, τις ελληνικές τράπεζες αφελληνισμένες και τον λαό μας αγρίως υπερφορολογημένο και φτωχοποιημένο».

Για τις συντάξεις ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. εκφράζει την ελπίδα να μην περικοπούν. Τονίζει, όμως, πως αν «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλά μεταθέτουν την περικοπή των συντάξεων για μετά τις εκλογές έναντι ανταλλαγμάτων, τότε κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους και θα μας βρουν απέναντί τους».

Αναφερόμενος στη Ν.Δ. και την επέτειο των 44 χρόνων από την ίδρυσή της, ο Βασίλης Κικίλιας δηλώνει πως το κόμμα σέβεται και τιμά την ιστορία της και όλους τους αγωνιστές της παράταξης που διαχρονικά πρόσφεραν και προσφέρουν και πως μαζί με αυτούς κάνει άνοιγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, «προσδοκώντας να ενώσει εκεί που οι άλλοι διχάζουν».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top