Διεθνή

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit; Δεν επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της Μέι

Ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι απέφυγε να επιβεβαιώσει αν αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit έως τις 21 Νοεμβρίου, όπως αφήνει να εννοηθεί σε επιστολή του ο αρμόδιος υπουργός, Ντόμινικ Ράαμπ.

Όταν ρωτήθηκε για την επιστολή αυτή, ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού απάντησε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. «Δεν μπορώ παρά να επαναλάβω, όπως έχω κάνει πολλές φορές, ότι ανέκαθεν λέγαμε πως θέλουμε να την ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Σάιμον Κόβενι, σχολίασε ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί συμφωνία έως τις 21 Νοεμβρίου, αλλά αυτό- τόνισε-απαιτεί να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ιδίως οι Βρετανοί διαπραγματευτές. Στην ερώτηση αν συμφωνεί με τον Ράαμπ ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ο Κόβενι απάντησε θετικά. Επισήμανε όμως ότι ο χρόνος που απομένει είναι λίγος.

«Επαφίεται κυρίως στη βρετανική πλευρά να εντείνει τις διαπραγματεύσεις», είπε, προσθέτοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top