Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας Ευ. Λέκκα: Τραγική η κατάσταση στα Πανεπιστήμια – Δεχόμαστε απειλές

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, χαρακτήρισε την κατάσταση στα πανεπιστήμια τραγική.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6» αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα της παραβατικότητας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μάλιστα υπογράμμισε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έχουν δεχθεί απειλές από κάποιους φοιτητές:

«Αντιμετωπίζουμε φαινόμενα ψυχολογικής και σωματικής βίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν συμμορίες, υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών. Υπάρχουν φοιτητές δέκα χρόνια, που έχουν περάσει 2 με 3 μαθήματα, που κάθε άλλο παρά φοιτητές είναι… Ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς; Δεχόμαστε απειλές από τέτοιου είδους »φοιτητές». Μιλάμε για έναν παραλογισμό που όλα αυτά γίνονται εν ονόματι της Δημοκρατίας.  Είμαστε στοχοποιημένοι αυτή την στιγμή ορισμένοι καθηγητές και δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Και αν παρέμβουμε θα είμαστε για μια ζωή στοχοποιημένοι. Επιτέλους τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει να αλλάξει αυτή η ιστορία με το Άσυλο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top