Ελλάδα

Κύκλωμα μαστροπών, με κροίσους – τουρίστες της Μυκόνου και ο αστυνομικός που τους «ξεσκέπασε»!

Ο επονομαζόμενος «Πέτροβιτς» και οι συνεργάτες του, εκμεταλλευόμενοι καλλίγραμμες κοπέλες από την πρώην ΕΣΣΔ που έρχονταν στην Ελλάδα αναζητώντας μία καλύτερη τύχη και μετατρέπονταν σε θύματα αδίστακτων μαστροπών έκανε «χρυσές» δουλειές σε Αθήνα, Μύκονο, Μεσσηνία και Κορινθία, .

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται το καλοκαίρι, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων να αξιοποιούν σχετική πληροφόρηση. Κάπως έτσι αποφασίστηκε να στηθεί αστυνομική επιχείρηση -με το γνωστό κόλπο του υποψήφιου πελάτη- σε κέντρο strip show της λεωφόρου Συγγρού. Αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη πήγε στο μαγαζί, μία καλλίγραμμη γυναίκα τον προσέγγισε, την κέρασε ποτό και αυτή του μίλησε για τον «πριβέ χορό» με τη «σπέσιαλ περιποίηση». Ο αστυνομικός – πελάτης δέχτηκε, έδωσε 60 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και η κοπέλα τον οδήγησε σε διαμορφωμένο χώρο εντός του κέντρου.

Εκείνη η νεαρή χορεύτρια έβγαλε τα ρούχα της και άρχισε να λικνίζεται πάνω στον αστυνομικό – «πελάτη», προτρέποντας τον να κάνει το ίδιο. Κάπου εκεί εισέβαλαν στο μαγαζί οι συνάδελφοι του, τα φώτα άναψαν και συνελήφθη ο «Πέτροβιτς», μία τουλάχιστον στενή συνεργάτιδα του και προσήχθησαν δεκάδες ακόμη άτομα. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα γυναικών και ποσά, καθώς και πελάτες.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το κύκλωμα τροφοδοτούσε με γυναίκες κέντρο strip show, μπαρ κ.ά. στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, στο Βραχάτι Κορινθίας, αλλά κυρίως σε Αθήνα και Μύκονο. Ιδίως στο «νησί των ανέμων» έκανε «χρυσές» δουλειές με Αραβες και Ρώσους κροίσους, οι οποίοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διαθέσουν χιλιάδες ευρώ για να ικανοποιήσουν τις ερωτικές διαθέσεις τους.

Συμβολαιογράφος και δικηγόρος στο… κόλπο

Το κύκλωμα του «Πετροβιτς» είχε φροντίσει να στρατολογήσει συμβολαιογράφο και δικηγόρο για τη σύναψη εικονικών γάμων και συμφώνων συμβίωσης. Οι γυναίκες ζούσαν σε διαμερίσματα – φυλακές, στο Γαλάτσι και την Καλλιθέα, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία τους τα κρατούσαν τα μέλη του κυκλώματος σωματεμπορίας. Οι μαστροποί δεν επέτρεπαν στις κοπέλες να έχουν επικοινωνία με τον έξω κόσμο και τους πελάτες, ενώ επέβαλλε «ποινές» και πρόστιμα σε όσες δεν υπάκουαν τις εντολές «αφωνίας». Εάν, μάλιστα, κάποια κοπέλα κατέφευγε στη Δικαιοσύνη, τότε ο αρχηγός του κυκλώματος υποχρέωνε τις άλλες να καταθέσουν εναντίον της. Ο «Πέτροβιτς» και οι συνεργοί του χρησιμοποιούσαν Viber και WhatsApp για τις επικοινωνίες συντονισμού της δράσης τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top