Ελλάδα

Λάβρος Μπαμπινιώτης κατά Γαβρόγλου: «Δεν ζω στον εξωπραγματικό κόσμο που ζει ο υπουργός Παιδείας»

Eπανήλθε στην πρότασή του για προσωρινή λειτουργίας όλων των Πανεπιστημίων της χώρας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, προκειμένου η Πολιτεία να λάβει μέτρα κατά της ανομίας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Μπαμπινιώτης απάντησε στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, που άσκησε κριτική στην πρότασή του:

«Ας ρωτήσει ο κ. Γαβρόγλου τους πρυτάνεις, με τους οποίους δεν είχε ποτέ καμία σχέση, να του πούνε ποια ήταν η δική μου στάση ως υπουργού που φώναξα τους πρυτάνεις, που αγωνίστηκα μαζί τους και έφτασα να απειλήσω με παραίτηση αν δεν δίνονταν χρήματα στα πανεπιστήμια και εγώ το εννοούσα αυτό. Η λέξη παραίτηση δεν έχει ακουστεί ποτέ από το στόμα του κ. Γαβρόγλου και επειδή κινείται σε έναν εξωπραγματικό κόσμο και εκεί κινείται με άνεση και λεει διάφορα πράγματα τα οποία την επόμενη μέρα δεν ισχύουν, εγώ δεν είμαι σε αυτόν τον εξωπραγματικό κόσμο, λειτουργούσα με αμεσότητα και άμεση σχέση με τους πρυτάνεις οι οποίοι μέχρι σήμερα με τιμούν με τη φιλία τους και την εμπιστοσύνη τους. Αυτά να τα ξεχάσει ο κ. Γαβρόγλου, είναι για αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική και τα κόμματα, με ιδεοληψίες και με τέτοια.»

Ο ίδιος είπε ότι η πρότασή του έρχεται «σε μια κατάσταση απόγνωσης που πρέπει να αφυπνίσει την Πολιτεία να καθίσει κάτω να βρει λύσεις».

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα των δηλώσεών του: «Δεν κάνει κανένας τίποτα και είναι αφημένα αυτή τη στιγμή τα πανεπιστήμια στην τύχη τους. Υπάρχει αυτή στη στιγμή μια κατάσταση απόγνωσης στα πανεπιστήμια, όταν φτάνεις σε ένα σημείο απόγνωσης τι μπορείς να κάνεις; Να ταρακουνήσεις και να αφυπνίσεις την Πολιτεία να πράξει αυτά που πρέπει ως Πολιτεία και οι αρμόδιοι να πράξουν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top