Πολιτική

Μάνος: Στη σημερινή Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει όχι αυτόν που τα δίνει

Ο Στέφανος Μάνος με αφορμή την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ότι στην Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει αλλά όχι αυτόν που τα δίνει, λέγοντας ότι η δίκη πρέπει να προχωρήσει άμεσα χωρίς χρονοτριβή.

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται ότι προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών δέχτηκε «δώρο» ύψους 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων από τη μεγάλη γαλλική εταιρεία Thales» γράφει ο κ. Μάνος λέγοντας στη συνέχεια:

«Στην περίεργη σημερινή Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει, αλλά όχι αυτόν που τα δίνει! Γιατί; Για να μπορεί να δώσει και σε άλλους;

Όσο εκκρεμεί η υπόθεση Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη, πρέπει να αποκλειστεί η Thales από συναλλαγές (άμεσα ή έμμεσα) με το Ελληνικό Δημόσιο. Αν οι κατηγορίες κατά Παπαντωνίου επιβεβαιωθούν, τότε θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στη Thales ίσο προς το διπλάσιο του δικαστικώς επιβεβαιωμένου «δώρου» 5,6 εκ. ελβετικά φράγκα.

Ανάλογα είχα προτείνει να γίνουν στο παρελθόν με τη Siemens. Στην περίεργη Ελλάδα όμως δεν κυνηγάμε αυτόν που δίνει!

Θα πουν ίσως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν την Thales διότι από αυτήν εξαρτάται η λειτουργία σημαντικών οπλικών συστημάτων. Προφάσεις. Η λύση είναι να προχωρήσει η δίκη Παπαντωνίου αμέσως, χωρίς καμιά χρονοτριβή. Σε 30 μέρες, άντε 40.».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top