Αθλητισμός

Μαθήματα ιστορίας από την Τσέλσι! Στέλνει τους οπαδούς της στο Άουσβιτς

Τον δρόμο της μάθησης επιλέγει για τους ρατσιστές οπαδούς της η Τσέλσι από εκείνον της τιμωρίας.

Στην Αγγλία τα μέτρα εντός των γηπέδων ήταν ιδιαίτερα αυστηρά και πολλές ομάδες έχουν πάρει κατά καιρούς την απόφαση να αποκλείσουν τους οπαδούς τους από τα παιχνίδια του αγαπημένου τους συλλόγου, ακόμα και δια βίου.

Η Τσέλσι επιλέγει όμως να… διδάξει και όχι να επιπλήξει ή να τιμωρήσει, γι΄ αυτό και κάνει σκέψεις για… εκπαιδευτικά ταξίδια των οπαδών της στο Άουσβιτς. «Αν τους τιμωρήσεις, δεν θα αλλάξουν ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος των Λονδρέζων, Μπρους Μπακ στη «Sun». «Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν, θα μπορέσουν να μάθουν να συμπεριφέρονται καλύτερα», συμπλήρωσε.

Το 2017, τέσσερις οπαδοί της Τσέλσι είχαν εκτίσει ποινή στη φυλακή για ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτό που είχε συμβεί τότε ήταν το εξής, είχαν εμποδίσει έναν μαύρο να επιβιβαστεί στο βαγόνι του μετρό στο Παρίσι πριν από την αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League. Μάλιστα ενώ προσπαθούσαν να τον κρατήσουν μακριά φώναζαν, «είμαστε ρατσιστές, είμαστε ρατσιστές και έτσι μας αρέσει».

«Στο παρελθόν θα τους παίρναμε μακριά και θα τους επιβάλλαμε ποινή αποκλεισμού μέχρι και τρία έτη. Τώρα θα τους πούμε, ‘έκανες κάτι λάθος. Έχεις την επιλογή. Είναι δύσκολο να δράσεις όταν 50 ή 100 άνθρωποι φωνάζουν, όμως όταν δρουν ατομικά και μπορούν να αναγνωριστούν, τότε μπορείς να δράσεις».

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top