Ελλάδα

Μοιραίο ιατρικό λάθος στοίχισε τη ζωή σε μια ηλικιωμένη γυναίκα

Μια ηλικιωμένη  διακομίσθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας με συντριπτικό κάταγμα στο δεξί ισχίο στις 23 Φεβρουαρίου 2011, έπειτα από πτώση.

Αφού ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία , εξετάσεις, ακτινογραφίες και λοιπά, εισήχθη στην Ορθοπεδική Κλινική.

Οι συγγενείς συνεννοήθηκαν με τον γιατρό, ο οποίος και τη χειρούργησε.

Μετά το χειρουργείο, όμως, αντιλήφθηκαν ότι τελικά είχε γίνει επέμβαση, όχι στο ισχίο που είχε το κάταγμα, αλλά στο άλλο.

Ένα σοβαρό λάθος που είχε άσχημη εκβαση.

Έτσι και ενώ είχαν περάσει μόλις δύο ημέρες από το πρώτο χειρουργείο, ο κατηγορούμενος γιατρός την επέβαλε σε δεύτερη επέμβαση για το κάταγμα, στο σωστό πόδι αυτή τη φορά.

Απόφαση που τελικά της στοίχισε τη ζωή. Αφού η επιβαρυμένη υγεία της 89χρονης σε συνδυασμό με το χειρουργείο που προηγήθηκε, είχε σαν αποτέλεσμα 3 εβδομάδες αργότερα να πεθάνει.

Τα καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα που είχε σε συνδυασμό με το  ενώ είχε σωρευμένο λίπος στο κάτω μέρος του σώματός της και όλα μαζί επιβάρυναν την κατάστασή της ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο γιατρός που βρέθηκε κατηγορούμενος στο εδώλιο.

Ο ορθοπεδικός, που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου της 89χρονης ανέφερε στην απολογούμενος χθες, επισήμανε ότι ο θάνατός της επήλθε από καρδιακή ανακοπή, αλλά ήταν άμεση η ανάγκη για το δεύτερο χειρουργείο, μετά το πρώτο λάθος του.

Η εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του γιατρού, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος και βαριά αμέλεια.

Μίλησε για έλλειψη προσοχής από την πλευρά του  και άσκοπο χειρουργείο που υπέβαλε την ηλικιωμένη.

Μάλιστα, είπε ότι κατά τη δική της εκτίμηση το δεύτερο χειρουργείο ήταν πολύ βιαστικό και έπειτα από αυτό, η κατάσταση της υγείας της άτυχης γυναίκας,ήταν συνεχώς επιδεινούμενη.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top