Διεθνή

Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για Σκοπιανό: Ψηφίστε τη Συμφωνία

Το State Department διαμηνύει προς την πλευρά της σκοπιανής αντιπολίτευσης πως οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία από των Πρεσπών για την επίλυση του Σκοπιανού.  .

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Γουές Μίτσελ, τονίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά μία «ιστορική ευκαιρία» για το μέλλον των Σκοπίων και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί από το κοινοβούλιο μπορεί να μεσολαβήσουν ακόμα και δεκαετίες προτού υπάρξει ανάλογο άνοιγμα.

«Παρά τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει κάποια ‘καλύτερη συμφωνία’ που μπορεί να υπάρξει, δεν πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει», αναφέρει ο κ. Μίτσελ σε επιστολή που έστειλε προς τον ηγέτη του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Παράλληλα ο Μίτσελ καλεί τον Μίτσοσκι να επιτρέψει σε βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τις συνταγματικές αλλαγές «δίχως απειλές για βία, εκδίκηση ή άλλες μορφές πίεσης».

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών εκφράζει και την απογοήτευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την αρνητική στάση του VMRO στο δημοψήφισμα και τη συνταγματική αναθεώρηση επισημαίνοντας πως απαιτεί «γενναία ηγεσία».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top