Διεθνή

Νέα τουρκική πρόκληση: Επεισόδιο στην Κύπρο με Τούρκους στρατιώτες

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις. Το πρωί του Σαββάτου δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ Ελληνοκυπρίων γεωργών και Τούρκων στρατιωτικών, εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή του Σοπάζ στην Επαρχία Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, την ώρα που Ελληνοκύπριοι γεωργοί εκτελούσαν εργασίες της νεκρής ζώνης στις 07:00 το πρωί, για την οποία έχουν άδεια από το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, Τούρκοι στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι οι Ελληνοκύπριοι προκαλούσαν πλησιάζοντας επικίνδυνα τα φυλάκιά τους, σύμφωνα με το sigmalive.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη για να απομακρύνουν τους γεωργούς. Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες.

Οι Ελληνοκύπριοι μετά την απομάκρυνσή τους, επέστρεψαν στην ίδια περιοχή γύρω στις 10:00, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση, με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Το sigmalive επισημαίνει, ότι το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν τη γη τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top