Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

Έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων με την εξέταση του Δημήτρη Λιντζέρη (προέδρου του ΕΟΦ 2013-2014)σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις μαρτύρων από την  Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Λιντζέρης εκλήθη από την Επιτροπή, μετά από αίτημα του ιδίου, ώστε να τη διαφωτίσει αναφορικά με το φάρμακο και τις τιμές του διαχρονικά. Όπως δήλωσαν τα μέλη της Επιτροπής, ο κ. Λιτζέρης, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των φαρμάκων, καθώς πέραν της πολιτικής του ιδιότητας είναι και ο ίδιος γιατρός.

Ο ίδιος, άλλωστε, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας δήλωσε, σε όλους τους τόνους ότι το διάστημα που ο ίδιος ήταν πρόεδρος στον ΕΟΦ δεν υπήρξε καμία υπουργική παρέμβαση αναφορικά με τις τιμές των φαρμάκων. «Επί των ημερών μου ο υπουργός δεν θα μπορούσε να παρέμβει διότι θα παρανομούσε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιντζέρης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει τις εργασίες της μέχρι την 23η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που αποφασίστηκε από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, στις αρχές Νοεμβρίου -σε 4 συνεδριάσεις (δύο για το Ερρίκος Ντυνάν, μία συνεδρίαση για τα φάρμακα και μία για το σύνολο των υποθέσεων που εξέτασε η Εξεταστική Επιτροπή) θα ολοκληρωθούν τα πορίσματα της Επιτροπής για τα επιμέρους θέματα ώστε μετά να παραδοθούν, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top