Διεθνή

Οσμάνι: Έχουμε την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και σίγουρα θα εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών

Την πεποίθηση ότι ενισχύεται η στήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια, εξέφρασε ο Μπουγιάρ Οσμάνι.

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί στη χώρα μας, παρά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ επισκέπτεται την Πέμπτη την Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός μας εταίρος. Υπήρξε μία ταραχώδης περίοδος, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο πιστεύω ότι η επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες έχει λάβει μία φυσιολογική πορεία και ακόμη ευρύτερη υποστήριξη, ενώ η όλη διαδικασία (υλοποίησης της συμφωνίας) δεν απειλείται διόλου στην Ελλάδα, παρά τις καθημερινές πολιτικές αντιπαραθέσεις», δήλωσε ο Οσμάνι.

Η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, σημείωσε.

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου η «Μακεδονία» να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Οσμάνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top