Ελλάδα

Ο Γολγοθάς των ασθενών : Εκτός λειτουργίας όλα τα ασανσέρ στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρας»

Το Νοσοκομείο Αλεξάνδραςδιαθέτει 6 ασανσερ και είναι όλα χαλασμένα. Εφημερεύει κάθε 4 ημέρες σε γενική εφημερία, κάθε δεύτερη ημέρα για γυναικολογικά περιστατικά και κάθε ημέρα για μαιευτικά περιστατικά.Το πρόβλημα, δεν είναι καινούριο. Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:»Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει πρόβλημα με τα ασανσέρ που κάθε ημέρα είναι εκτός λειτουργία τα περισσότερα. Το θέτουν οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται οι ασθενείς χωρίς να συγκινείται η Διοίκηση. Σήμερα η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Λειτουργεί το ένα εκ των έξι κάθε ημέρα για κάποιες ώρες και μετά χαλάει. Μένουν ασθενείς εγκλωβισμένοι μεταξύ των ορόφων και καλείται η πυροσβεστική να απεγκλωβίσει ασθενείς και συνοδούς.

Ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία.

Στο 5ο όροφο βρίσκεται το ογκολογικό τμήμα. Ανεβαίνουν οι καρκινοπαθείς με τις σκάλες να κάνουν χημειοθεραπεία. Επίσης ανεβοκατεβαίνουν οι ασθενείς για προεγχειρητικό έλεγχο για καρδιολογικές επεμβάσεις. Αδυνατούν οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν το χειρουργικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.»

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως θα πραγμαοποιήσει την  Πέμπτη 4/ 10/2018 , παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση στις 11:30 το πρωί

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top