Ελλάδα

Ο Ναύαρχος Περβαινάς προειδοποιεί: Τι μπορεί να συμβεί στο Αιγαίο

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Σπύρος Περβαινάς μίλησε για τις προκλήσεις του Barbaros και την αντίδραση της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» .

«Η ελληνική στάση ήταν η ενδεδειγμένη και μάλιστα για πρώτη φορά μετά την κρίση με τη χώρα, διεμήνυσαν στα τουρκικά πλοία ότι ευρίσκονται επί ελληνικής υφαλοκρηπίδος. Όλο αυτό το σκηνικό είναι στημένο από την Τουρκία, με τη γνωστή NAVTEX που έβγαλε στις 16 Οκτωβρίου», τονίζει, ενώ επισήμανε: «Το να συνυπάρχει ελληνική φρεγάτα και τουρκικές φρεγάτες είναι ένα σημείο που μπορεί να δημιουργήσει ένα απρόοπτο, είτε από τυχαίο γεγονός, είτε απο παρόρμηση κάποιου κυβερνήτη, Τούρκου…»
Η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Barbaros, όταν στις 03.00 σήμερα τα ξημερώματα το τουρκικό ερευνητικό επιχείρησε να πλεύσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δια ασυρμάτου ζητήθηκε από το τουρκικό ωκεανογραφικό να αποχωρήσει από την περιοχή. Το μήνυμα που εξέπεπψε ήταν το εξής: “RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.”

Η απάντηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα, το περιεχόμενο του οποίου ήταν άκρως προκλητικό: «Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top