Ελλάδα

Ο Στουρνάρας διαψεύδει το Μαξίμου: Δεν κλήθηκα σε σύσκεψη για τις τράπεζες

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας λέγοντας ότι ουδέποτε κλήθηκε σε σύσκεψη για το θέμα των τραπεζών.

Απαντώντας σε όσα κυβερνητικά στελέχη τον κατηγόρησαν ότι σιώπησε στο ζήτημα που ανέκυψε με την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών, ο κ. Στουρνάρας, τόνιζε σε συνομιλητές του πως «ποτέ ένας κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολιάζει χρηματιστηριακές εξελίξεις και τις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών».

Σύμφωνα με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας εκλήθη από τον πρωθυπουργό σε εκείνη τη σύσκεψη αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ουδέποτε έλαβε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο μόνος που του τηλεφώνησε ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στον οποίο προ ολίγων ημερών μεταβιβάστηκε η ευθύνη των τραπεζών. Ωστόσο, ούτε ο κ. Φλαμπουράρης, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, δεν κάλεσε τον κ. Στουρνάρα στην έκτακτη σύσκεψη του Μαξίμου την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, είπε σε συνομιλητές του: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις τράπεζες. Έχουν περάσει τα πλέον αυστηρά stress test. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον σχεδιασμό μας. Τα χρηματιστήρια έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια διεθνής αναταραχή λόγω της ανόδου των επιτοκίων διεθνώς. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top