Επιστήμες

Πέντε τρόποι για να δυναμώσετε τα οστά σας

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε γερά οστά προτού, φτάσετε σε μεγάλη ηλικία, ειδικά, αν είστε γυναίκα. Επειδή ηλικιακά, θα υπάρχει μια βαθμιαία απώλεια οστικής πυκνότητας, καλό είναι να προνοήσετε από τώρα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους παράγοντες που βοηθούν στην θωράκιση του σκελετού.

Εδώ είναι μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε από σήμερα  ενισχύσετε την υγεία των οστών σας.

  1. Αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D

Το ασβέστιο διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην ενίσχυση της αντοχής των οστών.

  1. Μην περπατάτε μόνο, κάντε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αεροβική γυμναστική, οι μελέτες δείχνουν ότι δεν δίνουν προτεραιότητα στα βάρη. Μια δραστηριότητα όπως το περπάτημα θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, αλλά δεν μπορεί να ενισχύσει τους μυς και τα οστά. Πείτε «ναι» δραστηριότητες όπως το τένις, το χορό, το σχοινάκι , μην αποφεύγετε τα σκαλοπάτια.

  1. Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος

Μελέτες έχουν δείξει ότι η υγεία των οστών μπορεί να υποβαθμίζεται όταν υπάρχουν παραπανήσια κιλά. Ακόμη και μια μικρή απώλεια βάρους, μετά τα 40, συνδέεται με την οστική πυκνότητα.

  1. Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό απώλειας οστικής μάζας, ειδικά σε εφήβους και σε  γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.Η νικοτίνη και οι τοξίνες στα τσιγάρα επηρεάζουν την υγεία των οστών από πολλές απόψεις

  1. Ο ύπνος είναι ένα καλό φάρμακο

Ο κακός ύπνος μπορεί να έχει επιζήμια αποτελέσματα σε διάφορα μέρη του σώματός σας και αυτό περιλαμβάνει και τα οστά σας. Οι ενήλικες θα πρέπει γενικά να επιδιώκουν επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top