Πολιτική

Πλήρης ασυνεννοησία στους ΑΝΕΛ! Κουίκ: Δεν υπάρχει plan Β για το Σκοπιανό

Διπλό «άδειασμα» επεφύλαξε ο Τέρενς Κουίκ, στα σενάρια για σχέδιο Β στο Μακεδονικό και για την πρόταση μομφής, που ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ άφησε ανοιχτό να υπερψηφίσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Προσθέτοντας μάλιστα ότι πάντα ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας στο θέμα των Σκοπίων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» σαν αυτό που περιέγραψε ο Πάνος Καμμένος στους συνομιλητές του στις ΗΠΑ και ότι ποτέ δεν συζητήθηκε εντός ΑΝΕΛ σενάριο για να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής, που πιθανώς να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Οι δηλώσεις του κ. Κουίκ έγιναν στον ραδιοσταθμό του Σύριζα Στο Κόκκινο, ενω πρόσθεσε οτι ο ίδιος ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας από το 1992 και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν «να κάνει τα γλυκά ματάκια» στη ΝΔ.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το περιεχόμενο των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου για «σχέδιο Β΄» στο Μακεδονικό, ο κ. Κουίκ είπε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου έδωσε απάντηση, εκεί μπορώ να σταματήσω».

«Είναι σαφές από την ελληνική πλευρά ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος για την ΠΓΔΜ, κυρίως με το ΝΑΤΟ αλλά και με την ΕΕ, εάν δεν λυθεί το ονοματολογικό», υπογράμμισε.

«Προσωπικά, θέλω να σταθώ με πολλή ευλάβεια στην συμφωνία, ότι μέχρι τον Μάρτιο αυτό το θέμα δεν το αγγίζουμε, εγώ θα την τιμήσω…»

Θύμισε επίσης ότι ίδιος ήταν «από τους δημοσιογράφους που από το 1992, 1993 υποστήριζαν την θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την σύνθετη ονομασία, απέναντι στις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά».

Εξάλλου, σχολιάζοντας δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ κ. Τοσουνίδη περί ανοιχτού ενδεχομένου οι ΑΝΕΛ να συζητήσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, εάν η ΝΔ δεσμευτεί να μην παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, ο κ. Κουίκ είπε ότι «τέτοια θέση δεν έχω ακούσει μέσα στα όργανα του κόμματος, ή να την εκφράζει προσωπικά ο πρόεδρος κ. Καμμένος». Κατά συνέπεια, ο κ. Τοσουνίδης «πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν είναι δική του θέση, αν την υπαγόρευσε κάποιος που δεν ξέρουμε … θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Εγώ, οφείλω να το πω, δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να κάνει «γλυκά ματάκια» στην ΝΔ, και… τον ουρανό με τα άστρα να μου φέρουν στο πιάτο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top