Ελλάδα

Ποιους ξένες ηγέτες συμπαθούν οι Ελληνες και ποιους απεχθάνονται

Ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για ορισμένους ξένους ηγέτες; Ποιες χώρες χαίρουν ή όχι της συμπάθειας μας; Αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Καθημερινής της Κυριακής».

Δημοφιλέστερος ξένος ηγέτης σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς συγκεντρώνει 55% θετικές απόψεις. Ακολουθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ με 43% και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αρκετά συμπαθής είναι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ, ο οποίος συγκεντρώνει 32% θετικών απόψεων. Στον αντίποδα, οι λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες σύμφωνα με την άποψη των Ελλήνων, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ (29%), ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (27%) και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συγκεντρώνει μόλις το 5% των θετικών απόψεων.

Στην αξιολόγηση χωρών, στο ερώτημα «πως αξιολογείτε τη στάση απέναντι στη χώρα μας;», η Γαλλία συγκεντρώνει το 63% των θετικών αξιολογήσεων, ακολουθούμενη από την Κίνα που συγκεντρώνει το 54%. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Έλληνες, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 49% θετικές απόψεις. Στο 38% βρίσκονται οι θετικές απόψεις των ερωτηθέντων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ φτάνουν στο 34% για την Ρωσία. Στο τέλος της κατάταξης, η Γερμανία που συγκεντρώνει το 24% των θετικών απόψεων και η Τουρκία που έφτασε μόλις στο 4%.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top