Πολιτική

Πολάκης «Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος, υπάρχει πολύ πράγμα ακόμη»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος  Πολάκης  κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤτόνισε την ανάγκη η Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες, ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, αναφέροντας ως παραδείγματα «μεγάλων καθυστερήσεων» τις υποθέσεις SIEMENS, Γιάννου Παπαντωνίου, Novartiς-Φρουζή.

Όσον αφορά τις σπατάλες στον χώρο της Υγείας, μίλησε για εκατοντάδες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημιστή προβολή, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι «δημοσίευμα με τίτλο «πολυομελίτιδα στη Συρία» πληρώθηκε με 20.000 ευρώ, ή μπάνερ ΚΕΕΛΠΝΟ έναντι 15.000 και 20.000». «Παίζαν γαϊτανάκι τα λεφτά του ελληνικού λαού» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν υποκύψαμε σε τέτοιες τακτικές, αν τα δίναμε θα μας λιβάνιζαν από το πρωί έως το βράδυ», εξαπολύοντας πυρά κατά των ΜΜΕ «που κάνουν την τρίχα τριχιά, περιμένοντας να έρθουν οι προηγούμενοι για να τους ταΐσουν».

«Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος, υπάρχει πολύ πράγμα ακόμη» υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έγιναν για την ανασύσταση του ΕΣΥ, παρατήρησε ότι «σταμάτησε η πορεία κατάρρευσης», η κυβέρνηση παρέλαβε τα νοσοκομεία με χρέος 735 εκατ. ευρώ και σήμερα έχουν πλεόνασμα 370 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε η δαπάνη κατά 1 δισ. ευρώ και «αυτό που θέλουμε είναι το 6,5% του ΑΠΕ να πηγαίνει στην Υγεία».

Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ, σημείωσε ότι από 2 δισ. 160 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχε ο Οργανισμός όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, αυτήν τη στιγμή τα ληξιπρόθεσμα είναι λιγότερα από 200 εκατ., ενώ έχει αυξηθεί και ομαλοποιηθεί η ροή χρημάτων.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι από το 2015 το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε με 17.000 προσωπικό, οι ΤΟΜΥ -παρά τον μεγάλο πόλεμο που δέχονται- αναπτύσσονται, «έχουμε ξεπεράσει τις 100 Μονάδες Υγείας σε όλη την χώρα». Όπως εξήγησε, οι ΤΟΜΥ θα λειτουργήσουν στη λογική των Ομάδων Υγείας και θα είναι υπεύθυνες για την κατάσταση της υγείας του πληθυσμού αναφοράς και όχι μόνο για συνταγογράφηση. Οι γιατροί, συμπλήρωσε, θα αμείβονται με τον μισθό του επιμελητή Α”.

Τέλος, ο κ. Πολάκης μίλησε για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό σε τρεις μήνες, όταν «σερνόταν» επί χρόνια και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την αγορά 60 ασθενοφόρων στην Περιφέρεια Αττικής και 35 στην Κεντρική Μακεδονία «με χρήματα του ΕΚΑΒ, κάτι που δίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top