Διεθνή

Προστάτης των καταπιεσμένων το παίζει τώρα ο Ερντογάν

Σε νέες “προειδοποιήσεις” για την ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο πλησιάζει ο καιρός για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «δεν θα κάνουμε πίσω ούτε από τα πολιτικά ούτε τα οικονομικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

«Η Τουρκία είτε στο πολιτικό, είτε στο οικονομικό πεδίο δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα επ’ ουδενί», τόνισε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, λέγοντας ότι η Άγκυρα «αναλαμβάνει κυρίαρχη δράση στον κόσμο». Όπως είπε, «αποστολή μας είναι να προστατεύουμε και να βοηθάμε τους καταπιεσμένους και όσους υποφέρουν να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε. Στη Βοσνία, την Κύπρο, το Ιράκ, την Συρία, την Λιβύη, τις χώρες του Κόλπου οι επιλογές μας βασίστηκαν στην αρετή, την ηθική, τη συνείδηση και το δίκαιο».

Μάλιστα σημείωσε ότι «αν δεν συμπεριφερόμασταν έτσι από παλιά, δεν θα είχε σήμερα η Τουρκία κύρος ούτε σε πολιτικό, ούτε σε οικονομικό ούτε σε κοινωνικό επίπεδο. Είμαστε υποχρεωμένοι και σήμερα και αύριο να συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Για όσα ζητήματα απασχολούν την ατζέντα μας, δεν θα λάβουμε βιαστικές αποφάσεις, χωρίς να λογαριάσουμε πρώτα τη συνείδησή μας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top