Πολιτική

Πρόταση – έκπληξη από Δανέλλη: «Υπάρχει χρόνος για Φώφη, Σταύρο και Αλέξη…»

Υπάρχει δυνατότητα για νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Σπύρος Δανέλλης.

«Υπάρχει χρόνος», είπε με νόημα, μιλώντας στον Νews24/7 αναφερόμενος στην ανάγκη μιας συνάντησης και συζήτησης των Α. Τσίπρα-Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη. «Θα ήταν και μια δοκιμασία πραγματισμού και ρεαλισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουμε και κόντρα στο ρεύμα» είπε σημειώνοντας ότι «θα είναι για το καλό της πατρίδας να αφήσει και η αντιπολίτευση την υποκρισία ώστε να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Ο βουλευτής Ηρακλείου επισήμανε στην συνέχεια, ότι θα μπορούσε η προοδευτική αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές.

Σχετικά με τις ενδοκυβερνητικό ρήγμα που άνοιξε ο υπουργός Αμυνας με τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ, ο κ. Δανέλλης τόνισε: «Ο κ. Καμμένος ήταν πάντα απρόβλεπτος γιατί κινείται με διαφορετικούς κώδικες λογικής από τους δικούς μας. Από την αρχή αυτής της ανίερης ή ανάρμοστης σχέσης υπήρχε αυτό το πρόβλημα, αλλά ο κυνισμός της εξουσίας επιβάλλει την υπέρβαση των ουσιαστικών διαφορών, όμως το πρόβλημα το βρίσκουν μπροστά τους τώρα».

Για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα την υπερψηφίσει σε κάθε περίπτωση: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Ομως το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την κύρωση της συμφωνίας. Αν η γειτονική χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθέωρηση, καταλαβαίνετε ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο και τερτίπι δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, οδηγούμαστε σε καταρράκωση του διεθνούς κύρους της χώρας και σε απόλυτη διεθνή απομόνωση. Θα πρέπει εμείς οι βουλευτές με το χέρι στην καρδιά και ακούγοντας τη συνείδησή μας να αποφασίσουμε. Είναι μείζον θέμα η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, θα προσπαθήσω να πείσω το κόμμα μου γι αυτό».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top