Διεθνή

«Πυρ και μανία» οι Ρώσοι βουλευτές – Απειλούν με πόλεμο τις ΗΠΑ!

Με πόλεμο απειλούν τις ΗΠΑ Ρώσοι βουλευτές και πολιτικοί σε περίπτωση που το Αμερικανικό Ναυτικό αποπειραθεί να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό και να παρεμποδίσει το εμπόριο της Ρωσίας, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εσωτερικών Ryan Zinke.

Η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το αμερικανικό ναυτικό για να εμποδίσει το εμπόριο της Ρωσίας θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, σχολίασε ένα υψηλόβαθμο μέλος της Ρωσικής Γερουσίας, μετά από δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών των ΗΠΑ, Ryan Zinke, ο οποίος εξέφρασε την ιδέα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Αμερικανικό Ναυτικό για να αποκλεισθούν τα Ρωσικά λιμάνια και να παρεμποδιστούν οι Ρωσικές εξαγωγές ενέργειας.

«Ένας ναυτικός αποκλεισμός της Ρωσίας από τις ΗΠΑ, θα ισοδυναμεί με την κήρυξη πολέμου σύμφωνα μάλιστα και με το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Ρωσικής Γερουσίας, Αλεξέι Πουσκόφ, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εσωτερικών Ryan Zinke, σύμφωνα με το RT.

Ο Πουσκόφ, μάλιστα αποκάλεσε «απόλυτη ανοησία» τον ισχυρισμό του Zinke ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχει ως πραγματικό σκοπό την προώθηση του Ρωσικού εμπορίου.

Η ίδια η ιδέα ότι η Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως να προμηθεύσει ενέργεια στη Μέση Ανατολή, η οποία κυριολεκτικά «γεμάτη με πετρέλαιο», δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, πρόσθεσε ο Pushkov.

Πράγματι, η Ρωσία δεν εξάγει ενέργεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία από μόνη της είναι μια από τις σημαντικότερες εξαγωγείς πετρελαίου.

Οι προσπάθειες να ασκηθούν πιέσεις στη Ρωσία «δεν πρόκειται να έχουν αίσιο τέλος», δήλωσε σε δημοσιογράφους μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσικής Γερουσίας, Franz Klintsevich, προσθέτοντας ότι θα οδηγήσουν τουλάχιστον σε «μεγάλο σκάνδαλο» και η Ουάσιγκτον «πρέπει να το καταλάβει καθαρά».

Οι Ρώσοι βουλευτές χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του Zinke «ενοχλητικές».

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι εταίροι μας για άλλη μια φορά καταφεύγουν σε απειλές, κυρώσεις και εχθρικές ενέργειες αντί να συζητούν τα πιεστικά διεθνή ζητήματα», ανέφερε μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας, Anton Morozov, προσθέτοντας ότι «τέτοιες ενέργειες θα οδηγούσαν μόνο σε κλιμάκωση των εντάσεων».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top