Ελλάδα

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν σε όλη την Ελλάδα

Από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για τη δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την Επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2018».

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν εγκατεστημένες συνολικά περίπου 1.700 σειρήνες συναγερμού στα αστικά κέντρα και σε ακριτικές περιοχές, ενώ υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία τους είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με την ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών).

Ειδικότερα, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). Επίσης, στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η “Ασκηση «Παρμενίων 2018»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη Εθνική Διακλαδική Άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο «Παρμενίωνας 2018», η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στον Έβρο, δίνοντας την ευκαιρία στο ΓΕΕΘΑ, αλλά και στα Γενικά Επιτελεία την δυνατότητα να ελέγξουν την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και να δουν την αποτελεσματική δράση τους από κοινού σε καταστάσεις κρίσης. Η άσκηση Παρμενίων θα είναι μια καλή ευκαιρία για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τα συμφέροντα και κυριαρχία της χώρας μας.

Ειδικές Δυνάμεις, Στρατός Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία έχουν ήδη ξεκινήσει τις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, προσομοιώνοντας συνθήκες πολέμου και πραγματικής μάχης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε φίλους και εχθρούς, γνωστοποιώντας σε όλους το πάθος και την ικανότητα τους να πολεμήσουν και να αμυνθούν την ακεραιότητα της χώρας μας απέναντι σε κάθε εχθρό με πάθος, αφοσίωση, θάρρος, πίστη και αυταπάρνηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο τελικό στάδιο της άσκησης όπου για πρώτη φορά σε άσκηση Παρμενίωνα, θα πραγματοποιηθεί διάβαση ευκαιρίας του ποταμού Νέστου.

Η άσκηση Παρμενίων 2018, όπως και κάθε χρόνο θα είναι μια άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top