Πολιτική

Σκληρή επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και συνεταίρου»

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προτεραιότητα το μορατόριουμ που έχει τεθεί μέχρι τον Μάρτιο με τον Πάνο Καμμένο. Ο Αλέξης Τσίπρας, στη λακωνική του δήλωση όταν ρωτήθηκε σχετικά εξερχόμενος της Κουμουνδούρου, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μια… μη απάντηση.

Τα στελέχη όμως του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως όσοι συντάσσονται με τους «53+» έχουν τελείως διαφορετική άποψη και αυτό εκφράστηκε ξεκάθαρα τόσο κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όσο και πριν από αυτήν.

«Δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο με τον Καμμένο»

Την πρώτη «βόμβα» έριξε ο βουλευτής του κόμματος, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του στην ΚΕ, σημείωσε πως «με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με τον Σπύρο Δανέλλη και με τον Κώστα Κατσίκη».

Μάλιστα όπως και ο Νίκος Φίλης, έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» -μιλώντας για την ΕΡΤ – πως θυμίζουμε ολοένα τους προηγούμενους, έτσι και ο Σάκης Παπαδόπουλος, κατέληξε λέγοντς πως «Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και συνεταίρου».

«Η συγκυβέρνηση εξαντλεί τη δυναμική της»

Στην ίδια γραμμή, κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Αφού επιτέθηκε «με το γάντι» για την ΕΡΤ στον αρμόδιο υπουργό, «ξεσπάθωσε» κατά του Πάνου Καμμένου και αφού σημείωσε πως η επιλογή για συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, ήταν σωστή κατέληξε ότι πλέον η συγκυβέρνηση «εξαντλεί τη δυναμική της».

Σημείωσε μάλιστα πως «είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μη συζητάμε αυτό το πρόβλημα σήμερα». Για να προσθέσει: «Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία. Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της. Ο Καμμένος θα απογοητευτεί. Θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Είναι καρικατούρα, όχι πολιτική αντίληψη. Να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να υπαρξει ολοκλήρωση  του προγράμματός μας χωρίς παρεμπόδιση στον λαό».

«Τραυματική εμπειρία η πολιτική συμμαχία με Καμμένο»

«Τραυματική εμπειρία» χαρακτήρισε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου την πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Τόνισε μάλιστα ακόμα πως «δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει» ενώ κάλεσε τα όργανα του κόμματος να τοποθετηθούν σχετικά.

Νωρίτερα, κατά του υπουργού Άμυνας, είχαν στραφεί με δηλώσεις τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, δυο ακόμα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Η Σία Αναγνωστοπούλου, υπογράμμισε πως «η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών».

Τέλος, η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωνε πως «Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top