Πολιτική

Σκληρό μπρα ντε φερ Καμμένου – Κοτζιά για όσα ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Επιθέσεις, διαψεύσεις, συκοφαντίες και ένας ανταρτοπόλεμος σε εξέλιξη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, μετά την παραίτηση Κοτζιά, με τον πρωθυπουργό να παραμένει κρυπτόμενος και εγκλωβισμένος στα εκατέρωθεν ενδοκυβερνητικά και αντιπολιτευτικά πυρά.

Το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό σχετικά με τα πρακτικά του Υπουργικού Συνεδρίου και το τι ειπώθηκε εκεί τόσο από τον Πάνο Καμμένο, όσο και από τον Νίκο Κοτζία, αλλά και από τους παρόντες υπουργούς καθώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι αποκαλύψεις του Νίκο Κοτζιά για τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, σχετικά με τα περί χρηματισμού της κυβέρνησης παραμένουν χωρίς απάντηση και διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις τις αντιπολίτευσης.

Τα «είπα-ξείπα» του Πάνου Καμμένου, τα «άκουσα, δεν άκουσα», αλλά και τα «δεν επιβεβαιώνω» τίποτα του Χρήστου Σπίρτζη, δίνουν τροφή στο πεδίο της αντιπαράθεσης, η οποία χθες εξελίχθηκε μέσω tweet, διαψεύσεων, νέων καταγγελιών, αλλά και με την αιφνιδιαστική κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει το βίντεο της συνέντευξης Κοτζιά, με τις επίμαχες καταγγελίες, στον Εισαγγελέα.

Οι χθεσινές εξελίξεις ωστόσο, αφήνουν και πάλι ανοιχτό το θέμα των όσων τελικά ειπώθηκαν ή όχι, ακούστηκαν ή όχι το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ εντείνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης Κοτζιά. Πρακτικά  και επιστολή παραίτησης Κοτζιά, θα αποτελέσουν την θρυαλλίδα εξελίξεων τόσο για την κυβέρνηση και το μέλλον της, όσο και για την αντιπολίτευση, αφού είναι αποφασισμένη, όπως φάνηκε και χθες να ασκήσει έντονες πιέσεις προκειμένου αυτά να δωθούν τη δημοσιότητα.

Η κυβέρνηση, αλλά και ο Πάνος Καμμένος, πέρασαν χθες στην αντεπίθεση, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να αφήνει νέες αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά. Ο Πάνος Καμμένος, μετά από 36 ώρες σιωπής, εκτοξεύει νέα βέλη κατά του πρώην υπουργού και μετά από μερικά tweet στα οποία τη μία διέψευδε και την άλλη παραδέχονταν ότι μίλησε για τον Σόρος, αλλά σε σχέση με την έκδοση βίζας που έχει να κάνει με το υπουργείο Εξωτερικών, παραπέμποντας μάλιστα και στα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μπρα ντε φερ

Ο Νίκος Κοτζιάς που σήκωσε το γάντι, πέρασε σε «προειδοποιήσεις» και μέσω διαρροών εστίασε στο θέμα των πρακτικών σημειώνοντας ότι αυτά δεν θα… «πειραχθούν» σε περίπτωση που ζητηθούν να δοθούν στη δημοσιότητα. Την ίδια ώρα διατηρείται με την ίδια ένταση το σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κορυφωθεί.

Ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί να διατηρήσει την ισχύ που του πρόσφερε ο Αλέξης Τσίπρας έναντι του Νίκου Κοτζιά, αφού είναι αυτός που προστατεύεται και παραμένει στην κυβέρνηση, ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παραμένει στο αντάρτικο που έχει μετατρέψει πια σε κανονικό ανταρτοπόλεμο κατά πάντων.

Ο κ. Κοτζιάς ωστόσο, που γνωρίζει ότι ο εναγκαλισμός του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο είναι μια εικόνα που δεν ικανοποιεί το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και φροντίζει η εικόνα αυτή να γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Η συμμαχία Καμμένου-Τσίπρα έναντι των πολιτικών τους αντιπάλων ενδεχομένως να γίνεται πιο εύκολα ανεκτή από τους Συριζαίους, όχι όμως και έναντι των συντρόφων. Ο πρώην υπουργός άλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί «ξοφλημένο κεφάλαιο» και οι κινήσεις του δείχνουν ότι σχεδιάζει να κεφαλαιοποιήσει την δυσαρέσκεια αυτή.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top