Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν καταλαβαίνω γιατί παραιτήθηκε ο Κοτζιάς

Η παραίτηση ενός υπουργού, ιδιαίτερα του Νίκου Κοτζιά, δεν είναι κάτι που μας χαροποιεί, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι αυτό φάνηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί υπέβαλε την παραίτησή του ο κ. Κοτζιάς.

«Δεν μου είναι απολύτως κατανοητό γιατί επέλεξε να παραιτηθεί ο κ. Κοτζιάς, από τη στιγμή που είχε την πλήρη πολιτική κάλυψη του πρωθυπουργού για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών και να τονίζει ότι αυτή η κίνηση εξασφαλίζει την αταλάντευτη διάθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να πάμε μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη στο «KONTRA».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι στο υπουργικό συμβούλιο τέθηκε σαφές ζήτημα από τον πρωθυπουργό για όσους έχουν διαφορετική προσέγγιση στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ συμφώνησε με τη δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι όποιος δυσφορεί κατεβαίνει από το τρένο. «Είναι μια δήλωση με πολλούς αποδέκτες», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά το plan B του υπουργού Αμυνας, ανέφερε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του Πάνου Καμμένου και σημείωσε ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί (σσ ο κ. Καμμένος) την κυβέρνηση και να καταθέτει τις προσωπικές του απόψεις.

Αυτά τα όρια έθεσε ο πρωθυπουργός με τη σημερινή του δήλωση, συμπλήρωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς κυβερνητικούς εταίρους». Είναι θετικό πως μετά το υπουργικό συμβούλιο τα πράγματα έγιναν πιο σαφή και υπήρξε η δέσμευση όλων των παραγόντων ότι «θα ολοκληρώσουμε τους προγραμματικούς σκοπούς αυτής της κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι να κλείσουμε αυτή τη συμφωνία και να μην βάζουμε «ηθελημένα ή αθέλητα» εμπόδια στην ολοκλήρωση αυτής της πολιτικής, κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top