Διεθνή

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία Κασόγκι: «Τον έλιωσαν με οξύ και τον έθαψαν στο δάσος»

Οι εξελίξεις στο θρίλερ με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Οι τουρκικές Αρχές θεωρούν, σύμφωνα με δημοσίευμα, ότι αφού ο 59χρονος τεμαχίστηκε εντός του προξενείου της χώρας του, στη συνέχεια, οι δολοφόνοι τον έλιωσαν με οξύ και τον έθαψαν σε δασική περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η ιστοσελίδα Middle East Eye, οι τουρκικές Αρχές από την αρχή είχαν στρέψει την προσοχή τους στα 14 οχήματα που ανήκουν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και πάρκαραν κι έφυγαν από το προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα που ο 59χρονος μπήκε στο προξενείο, αλλά δεν βγήκε ποτέ.

Από την αρχή, οι άνδρες της τουρκικής μυστικής αστυνομίας παρακολούθησαν εξονυχιστικά το υλικό από 150 κάμερες παρακολούθησης κι έτσι κατόρθωσαν να εντοπίσουν πού κατευθύνθηκαν τα 14 οχήματα.

Το σύστημα GPS του πετάχτηκε στον δρόμο

Κάποια στιγμή ένα κομβόι αυτοκινήτων-ο αριθμός τους δεν προσδιορίστηκε από την πηγή του Middle East Eye-εισήλθε σε χώρο στάθμευσης και σταμάτησε σε σημείο που δεν το «έπιαναν» οι κάμερες του πάρκινγκ. Λίγη ώρα αργότερα βγήκε από το πάρκινγκ ένα μαύρο βαν με πράσινες διπλωματικές πινακίδες και ελάχιστα λεπτά αργότερα το σύστημα GPS του, αποκολλήθηκε και πετάχτηκε στον δρόμο.

Αναλύοντας το υλικό από τις κάμερες CCTV βρήκαν ότι ένα από τα οχήματα, ένα μαύρο βαν κατέληξε στα βόρεια της πόλης μέσα από τη δασώδη περιοχή του Γκαζί και το δάσος του Μπελγκράντ, πριν επιστρέψει πίσω. Η ίδια πηγή είπε ότι ειδικές ερευνητικές ομάδες του εγκληματολογικού χτενίζουν τις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς ότι ερευνήθηκαν και συγκεκριμένα κτίρια. Τόνισε επίσης, ότι κατά την έρευνα στην προξενική κατοικία οι αστυνομικοί «χτένισαν» έναν μικρό παρακείμενο ελαιώνα χωρίς όμως να ανακαλύψουν κάτι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top