Πολιτική

Σπυράκη: Στον αέρα, η συμφωνία των Πρεσπών

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, βρίσκεται στον αέρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα» προσέθεσε και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή την Συμφωνία.

«Όσο για τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο, ας συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους. Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή για εκείνους «νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα»» τόνισε η κ. Σπυράκη.

Κουμουτσάκος: Σε παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας τα Σκόπια

Η κυβέρνηση παίζει θέατρο παραλόγου σε ένα μείζον εθνικό θέμα, ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσερχόμενος στη Βουλή.

«Το χθεσινό δημοψήφισμα στα Σκόπια βάζει τη γειτονική χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας. Αλλά βάζει σε αβεβαιότητα και την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτά όσον αφορά τη γειτονική χώρα.

Όσον αφορά τα δικά μας, δυστυχώς βλέπω να συνεχίζεται ένα ακατανόητο θέατρο παραλόγου, με μια κυβέρνηση η οποία υιοθετεί σε μείζον εθνικό θέμα, διαφορετικές σχολές ανάλυσης, σκέψης και πολιτικής. “Αλλα λέει ο κ. Καμμένος, άλλα λέει ο κ. Κοτζιάς. Αλλιώς εκτιμούν το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλιώς στο υπουργείο Εθνικής “Αμυνας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, συνεχίζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο. Είναι μια ύβρις απέναντι στον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση αυτή τους λέει κατάμουτρα ότι «σας κοροίδεύω». Αυτό πρέπει να τελειώσει όλοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους της ευθύνες τους» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top