Πολιτική

Στα δύο οι ΑΝΕΛ: Ποιοι «φλερτάρουν» με το «Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών

Υπό τον κίνδυνο διάσπασης βρίσκονται οι ΑΝΕΛ καθώς ένας – ένας οι βουλευτές του κόμματος αρχίζουν να βλέπουν με θετική ματιά τη συμφωνία των Πρεσπών και να παρουσιάζουν πιστοποιητικά «αριστερής νομιμοφροσύνης» προς την κυβέρνηση Τσίπρα.

Αλλωστε, ο κ. Παππάς προ ημερών, όπως είχε επισημάνει και το crashonline, είχε παραδεχθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, επιχείρηση του Μαξίμου προς τους βουλευτές του Καμμένου, προκειμένου να πειστούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη λύση για την χώρα.

Ετσι λίγο μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά έσπευσε με τον πιο επίσημο τρόπο να δηλώσει την στήριξή της στην κυβέρνηση.

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή», ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά για να προσθέσει: «Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει».

Τον ίδιο δρόμο φαίνεται να ακολουθούν κι άλλοι από τους έξι βουλευτές των ΑΝΕΛ καθώς με δηλώσεις τους έχουν εκφράσει προβληματισμό και έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, αφήνοντας μόνο τον Πάνο Καμμένο, να αποχωρήσει – όπως ο ίδιος επαναλαμβάνει – μόνος την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. Ο Πάνος Καμμένος έχοντας αντιληφθεί το κίνημα που φουντώνει μέσα στους ΑΝΕΛ, άρχισε ήδη να μιλάει για αχαριστία και να προειδοποιεί τους συνεργάτες του ότι όσοι αποχωρήσουν από το κόμμα, θα τους «φάει το μαύρο σκοτάδι».

Με την γραμμή Καμμένου, φαίνεται να συντάσσονται μέχρι στιγμής η κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο κ. Κώστας Κατσίκης, ενώ εκείνοι φαίνεται πως έχουν αποστασιοποιηθεί είναι οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, και Ελενα Κουντουρά.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος μέσω ανθρώπων από το περιβάλλον του διαμηνύει πως θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις την τελευταία ώρα και ανάλογα με τον συσχετισμό δυνάμεων που θα έχει διαμορφωθεί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top