Διεθνή

Στο «σφυρί» βγάζει το Μαυροβούνιο το γιοτ του Τίτο – Αρχική τιμή μόλις…! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο σφυρί βγαίνει η «Γιαντράνκα» το πολυτελές σκάφος του τέως προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, από το οποίο είχαν παρελάσει πλήθος διασημοτήτων και πολιτικών προσωπικοτήτων, αλλά το οποίο είχε καταστεί πανάκριβο για την κυβέρνηση του Μοντενέγκρο να το συντηρεί.

Το ηλικίας 41 ετών ξύλινο σκάφος είχε αποσυρθεί από το 2017 στο λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου για επισκευές και έκτοτε παραμένει εκεί καλυμμένο από ένα προστατευτικό δίχτυ.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι εξετάζει προσφορές για το -μήκους 34 μέτρων- σκάφος με σημείο εκκίνησης τα 80.000 ευρώ.

Η «Γιαντράνκα» ανέπτυσσε μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων, ενώ το 14μελές πλήρωμά της μπορούσε να εξυπηρετήσει έως 40 φιλοξενουμένους.

Πηγή της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου δήλωσε στο Reuters ότι η «Γιαντράνκα» βγήκε προς πώληση επειδή το κόστος συντήρησής της ήταν πανάκριβο.

Η «Γιαντράνκα» παρέμεινε σε υπηρεσία έως το 2006 όταν διαλύθηκε η Ένωση Σερβίας – Μαυροβουνίου και έκτοτε πέρασε στην κατοχή της κυβέρνησης του τελευταίου.

Το 2005 το Μαυροβούνιο είχε πουλήσει το άλλο γιοτ του Τίτο, την «Πριμόρκα» προς 104.000 ευρώ, επίσης για λόγους κόστους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top