Ελλάδα

Τα έβαλαν με τον Θεοδωράκη οι Τούρκοι: Γιατί τον κατηγορούν

Για… παραβίαση συνόρων κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη, η τούρκικη εφημερίδα Sözcü.

Οπως γράφει το δημοσίευμα ο Σταύρος Θεοδωράκης, παραβίασε τα σύνορα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι.
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού», με ανάρτησή του στο Facebook απαντά με χιούμορ και καυστικότητα στο δημοσίευμα ξεκινώντας με την φράση «Μια τρελή-τρελή παραβίαση».

«Θυμάστε την επίσκεψή μου, τέλη Αυγούστου, στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς; Την θυμήθηκαν, πάντως, οι Τούρκοι. Και την Παρασκευή 28.9 στην εφημερίδα Sözcü με καταγγέλλουν γιατί παραβίασα τα σύνορα ταυτοχρόνως καταγγέλλουν και την τούρκικη «Στρατιά του Αιγαίου», γιατί δεν αντέδρασε», γράφει ο κ. Θεοδωράκης και επισυνάπτει το δημοσίευμα:

«Παρά τη στήριξη της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις αυθάδειες της.

Ο αρχηγός του κόμματος «Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, μετέβη στο Αγαθονήσι (Στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται ως Eşek.) και παραβίασε τα σύνορα στην περιοχή στην οποία είναι υπεύθυνη η Διοίκηση της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας.

Τι έκανε ο Εrdoğan, ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar; Τίποτα. Δεν έδωσαν ούτε καν μουσική «νότα» (σ.σ. λογοπαίγνιο με τη διπλωματική νότα) στην Ελλάδα.

Και συνεχίζει στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης: «Όλα αυτά είναι δηλώσεις του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας Ümit Yalım και φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδο άρθρο του Rahmi Turan στην κεμαλική Sözcü. Τίτλος του δημοσιεύματος; «Η Τουρκία είναι κέντρο διερχομένων;». Tόνισε ο κος Θεοδωράκης

Καλά, την ελληνική σημαία που κυματίζει στην κορφή του Αγαθονησίου κάνουν πως δεν τη βλέπουν… Τους 200 κατοίκους και τους ψαράδες μας που ζουν στο νησί, δεν τους βλέπουν από απέναντι; Ή τους θεωρούν και αυτούς διερχόμενους; Και για να αφήσουμε τα λογοπαίγνια: Ίσως τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε και το βλέμμα μας προς εκείνη την πλευρά των συνόρων πρέπει να είναι μόνιμο και άγρυπνο». Πρόσθεσε.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top