Πολιτική

Τι φοβάται από τον τυφώνα Κοτζιά το Μαξίμου. Γιατί οι Συριζαίοι θεωρούν «ακατανόητη» την παραίτησή του

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες ημέρες έλεγε χαριτολογώντας στους δημοσιογράφους ότι ο τυφώνας στην Αμερική δεν λέγεται «Πάνος», αλλά «Μάικλ», φυσικά δεν φανταζόταν ότι ο τυφώνας, που θα χτύπαγε τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να λέγεται «Κοτζιάς».

Μπορεί χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος να έλεγε ότι όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να κατέβει απ’ το τρένο, ωστόσο μετά την κάθοδο του κ. Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών και τις μπηχτές ότι μυστικά κονδύλια δεν έχει μόνο το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και άλλα Υπουργεία – ζήτησε μάλιστα και τη συνδρομή του Υπουργού Οικονομικών κ. Τζακαλώτου να το επιβεβαιώσει – ο κ. Τζανακόπουλος αλλά και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακρούσει πρύμνα στην κριτική που ασκεί στον κ. Κοτζιά. Και αυτό γιατί ο κ. Κοτζιάς και λόγω χαρακτήρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξελιχθεί σε τυφώνα με αποτέλεσμα να τρίξει η Κουμουνδούρου. Όχι μόνο για όσα μπορεί να πει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών για μυστικά κονδύλια σε άλλα Υπουργεία με αποτέλεσμα να τρίξουν πολλές καρέκλες, αλλά και γιατί μπορεί να τρίξει και η ίδια η υπόσταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Κοτζιάς είναι ο πρόεδρος της κίνησης «Πράττω» και εκτός από πρώην Υπ. Εξ. παραμένει βουλευτής. Στην ίδια κίνηση συμμετέχει καθώς ήταν και προσωπικός φίλος του και ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως-Πολίτη κ. Τόσκας, ο οποίος είναι βουλευτής και αυτός στη Β’ Αθηνών, ενώ παράλληλα λέγεται ότι στο «Πράττω» ανήκουν και οι βουλευτές Γιώργος Τζιμάνης και Γεωργία Γεννιά. Αν λοιπόν – παρότι δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό – η κίνηση «Πράττω» με τους τέσσερις βουλευτές αποφασίσει να διαχωρίσει τη θέση της από την κυβέρνηση τότε χάνεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Όπως είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει αυτή τη στιγμή στη Βουλή 145 βουλευτές συν 7 οι ΑΝΕΛ και μία η ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα διαθέτει συνολικά 153 βουλευτές. Αν όμως διαχωρίσουν τη θέση τους οι τέσσερις του «Πράττω» τότε θα γίνουν 149, που σημαίνει άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Γι’ αυτό δεν είναι απορίας άξιον ότι σήμερα ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ακατανόητη αποχώρηση όπως επίσης και ο κ. Πολάκης, ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης προσπάθησε να ρίξει τους τόνους.

Αποκαλύψεις, λοιπόν, και κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει νερό στο κρασί του έναντι της ποιητικής έκρηξης του. Κοτζιά, που έστειλε το μήνυμα ότι αν προσπαθήσουν να τον θάψουν σαν σπόρος θα γεννηθεί και θα γιγαντωθεί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top