Διεθνή

Το μίσος του Πούτιν για τον Σκριπάλ: Είναι παλιάνθρωπος και προδότης!

Παλιάνθρωπο και προδότη χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Σεργκέι Σκριπάλ, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του όταν κλήθηκε να απαντήσει για την υπόθεση αυτή, σε ενεργειακό φόρουμ στη Μόσχα.

«Μερικά μέσα ενημέρωσης καλλιεργούν την άποψη ότι ο κύριος Σκριπάλ είναι σχεδόν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι απλά ένας κατάσκοπος, ένας προδότης της πατρίδας… Είναι απλά ένας παλιάνθρωπος και τίποτα άλλο», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενος στον Ρώσο πρώην κατάσκοπο, ο οποίος δηλητηριάστηκε μαζί με την κόρη του στο Σόλσμπερι της Βρετανίας.

Πάντα υπήρχαν οι κόντρες μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών διάφορων χωρών, σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος. «Οπως είναι γνωστό, η κατασκοπεία, όπως ακριβώς και η πορνεία, είναι από τα πιο σημαντικά επαγγέλματα στον κόσμο. Κανείς δεν τα κατάργησε ούτε είναι κανείς μέχρι τώρα σε θέση να τα καταργήσει», συμπλήρωσε και αναφερόμενος στην υπόθεση Σκριπάλ, επισήμανε ότι όσο πιο γρήγορα τελειώσει, τόσο το καλύτερο. «Είναι ένα ακόμη κατασκοπευτικό σκάνδαλο το οποίο διογκώνουν τεχνητά», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Πούτιν χαρακτήρισε κακοήθη τη βρετανική εκδοχή- που κατηγορεί τη Μόσχα για την επίθεση στους Σκριπάλ υπογραμμίζοντας ότι «κανένας δεν χρειαζόταν» να δηλητηριάσει τον Σεργκέι Σκριπάλ και άλλους κατοίκους της Βρετανίας.

Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή του επειδή ο συντονιστής της συζήτησης έθεσε αυτό το ζήτημα. «Αυτή τη στιγμή για ποιο πράγμα μιλάμε; Για το πετρέλαιο, για το φυσικό αέριο ή για την κατασκοπεία;» είπε ο Πούτιν και αστειευόμενος προσέθεσε: «Ας περάσουμε λοιπόν και στο άλλο αρχαιότερο επάγγελμα για να δούμε τι γίνεται σ” αυτόν τον τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top