Παράξενα

Το μυστικό της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας του Ντα Βίντσι;

Μια επιστημονική προσέγγιση στο καλλιτεχνικό έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι,αποδεικνύει ότι ο ζωγράφος, μετέτρεψε την αδυναμία σε προτέρημα και δημιούργησε μέσα από μια διαφορετική οπτική προσέγγιση ένα κοινό που τον αποθέωσε στους αιώνες. Το μυστικό του, ήταν μια πάθηση που τον έκανε να βλέπει αλλιώς την πραγματικότητα.

Όλοι συμφωνούν πως υπάρχει κάτι απροσδιόριστο τα έργα του…

Αλλά θα μπορούσε αυτό το στυλ, σήμα κατατεθέν, να είναι ένας περίεργος συνδυασμός της αίσθησης του επίπεδου και του βάθους που είναι αναμφισβήτητα παρών σε μεγάλο μέρος του έργου του, στην πραγματικότητα να ήταν το αποτέλεσμα μιας ασυνήθιστης κατάστασης των ματιών του;

Ήταν μια σπάνια διαταραχή στην όραση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι το μυστικό της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας του;

Αυτό υποστηρίζεται σε νέα επιστημονική έρευνα.

Ο Κρίστοφερ Τάιλερ καθηγητής, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και στο Ινστιτούτο Ερευνών Οφθαλμών Smith-Kettlewell στο Σαν Φρανσίσκο, το πιστεύει.

Η μελέτη του για το θέμα, η οποία δημοσιεύθηκε στις 18 Οκτωβρίου στο JAMA Opthalomology , εξετάζει πορτραίτα και αυτοπροσωπογραφίες του Ιταλού καλλιτέχνη της Αναγέννησης σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει εάν μια κατάσταση που ονομάζεται εξωτροπία – μορφή στραβισμού (γνωστή και ως wall- eyed) κάνει το ένα μάτι να βγαίνει εκτός ευθυγράμμισης – και αυτό βοήθησε το έργο του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top