Διεθνή

Το τερμάτισε: Σύμβουλος του Ερντογάν προειδοποιεί την Ελλάδα με καταστροφή

Για βρώμικο παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγόρησε την Ελλάδα ο Γιγκίτ Μπουλούτ με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Star Daily την Κυριακή.

Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι και το Ισραήλ βρίσκονται στη διαδικασία ενός βρώμικου παιχνιδιού σκεπτόμενοι ότι «στηρίζονται στους μεγάλους αδερφούς τους» τόνισε ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επί οικονομικών θεμάτων, φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ.

«Πιστεύετε πως η ελληνική φρεγάτα θα ρίσκαρε να έρθει κοντά στα τουρκικά σκάφη; Το ελληνικό Ναυτικό άφησε αυτή τη δουλειά για τα drones του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως είχε αντιδράσει έντονα όταν η Ελλάδα σύναψε συμφωνία με το ΔΝΤ, λόγω πιέσεων που δέχθηκε η Αθήνα από «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις», ωστόσο όπως είπε η Ελλάδα μαζί με το Ισραήλ, έχουν μετατραπεί «σε όργανα των ίδιων δυνάμεων κατά της Τουρκίας».

Και συνέχισε ακόμα πιο επιθετικά: «Κάποιος μπορεί να ελπίζει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οχι φυσικά εξαιτίας μας αλλά εξαιτίας της Ελλάδας. Αν γίνει εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη θάλασσα θα τελειώσει με στρατιωτική καταστροφή για τους Ελληνες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top