Ελλάδα

Το ψωμί με το ιδιαίτερο χρώμα, που σαρώνει στη Λάρισα – Τι περιέχει

Η καινοτομία έγινε θέμα συζήτησης στη Λάρισα και ο ιδιοκτήτης εμφανίζεται ικανοποιημένος. Το ψωμί του κερδίζει τις εντυπώσεις…

Μια καινοτομία που ήδη έχει κάνει πάταγο στη Λάρισα. Το ψωμί από αλεύρι κάνναβης βρίσκεται για πρώτη φορά στην πόλη και οι Λαρισαίοι μπορούν να το προμηθευτούν από φούρνο που βρίσκεται στην Φιλιππούπολη.

Πρόκειται για καθαρά παραδοσιακό φούρνο που δεν έχει σχέση με τα αρτοζαχαροπλαστεία όπως υποστηρίζει ο ανήσυχος ιδιοκτήτης του, κ. Βασίλης Μπάτσικας ο οποίος γενικότερα αρέσκεται στο να ψάχνεται σε καινούργια πράγματα για το κατάστημά του, παρότι ο συγκεκριμένος φούρνος υπάρχει σχεδόν μισό αιώνα τώρα.

«Καθημερινά βγάζουμε καινούργιους κωδικούς, ψαχνόμαστε για να μην βαριέται ο κόσμος και για εμάς να υπάρχει ποικιλία», τονίζει ο κ. Μπάτσικας και συμπληρώνει: «45 χρόνια ύπαρξης του φούρνου μας και τα τελευταία δέκα χρόνια ανέλαβα την διεύθυνση από τον πεθερό μου. Προσπαθώ κάθε φορά να κεντρίζω το ενδιαφέρον του κόσμου με νέα προϊόντα τα οποία έρχονται πρώτη φορά, στην πόλη της Λάρισας, και ενδεχομένως πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα φέραμε για πρώτη φορά στην Λάρισα το ψωμί Ζέας. Το αυθεντικό Ζέας, όμως διότι υπάρχει μια παραπλάνηση στον κόσμο, αυτό το ψωμί έχει μια ειδική συνταγή, μια ειδική επεξεργασία, αν δεν το επεξεργαστείς όπως πρέπει δεν ισχύει η συνταγή του αλευριού για να βγει το ψωμί Ζέας. Καταρχάς το συγκεκριμένο το καταναλώνουν άνθρωποι κυρίως με προβλήματα υγείας, καθώς δεν έχει γλουτένη και περιέχει κάποια συστατικά τα οποία κάνουν καλό στο πρόβλημά τους, άρα πρέπει να είναι καθαρό το προϊόν».

«Το ίδιο γίνεται και με άλλα προϊόντα, όπως το αλεύρι κάνναβης, το οποίο βρήκα ψάχνοντας. Το συγκεκριμένο αλεύρι ξεκινάει δειλά δειλά στην ελληνική αγορά. Αυτό που βρήκα εγώ είναι ιταλικής προέλευσης διότι δεν υπάρχει ακόμη ελληνικός μύλος για το συγκεκριμένο αλεύρι. Κατόρθωσα και το έφερα στη Λάρισα και δείχνει ότι πηγαίνει πολύ καλά εδώ και δύο εβδομάδες. Πρόκειται για καρβελάκια των 400 γραμμαρίων».

«Είναι ένα καινούργιο προϊόν και όπως κάθε τι καινούργιο σε βάζει στην διαδικασία να θέλεις να το δοκιμάσεις, είναι λοιπόν περιέργεια. Αυτό το προϊόν έχει ιδιαιτερότητες και στην υλοποίησή του αλλά και στα συστατικά που έχει μέσα. Έχει λοιπόν Ωμέγα 3, δεν έχει γλουτένη και αυτό, περιέχει μαγνήσιο και γενικότερα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψωμί. Επίσης, έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, λίγο πρασινωπό».

Πηγή: onlarissa.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top