Ελλάδα

Το DNA μίλησε… Η σορός στην Εύβοια ανήκει στον 67χρονο από το Μαντούδι

Στον 67χρονο από το Μαντούδι ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη θάλασσα -Είχε βρεθεί σε απόσταση 5 χλμ.

Στον 67χρονο που είχαν παρασύρει οι χείμαρροι στο Μαντούδι ανήκει η σορός που είχε βρεθεί την Πέμπτη σε θαλάσσια περιοχή της Εύβοιας, μεταξύ Πηλίου και Βλαχιάς.

Μέσω εξέτασης DNA επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον άτυχο άνδρα, που αγνοούνταν μαζί με τη σύζυγό του, μετά το σαρωτικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπάς». Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως τα ορμητικά νερά τον είχαν παρασύρει σε απόσταση σχεδόν 5 χλμ., μέχρι το σημείο που τον βρήκαν δύτες του Λιμενικού, στη θάλασσα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύζυγό του, την 58χρονη, που είχε χαθεί μαζί του στο Μαντούδι. Οι έρευνες επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με το lamiareport, αλλά το έργο είναι δύσκολο, καθώς πρόκειται για διαδρομή σχεδόν πέντε χιλιομέτρων και πολύ μεγάλη σε πλάτος, στην περιοχή που πλημμύρισε.

«Δυστυχώς η θεομηνία έπληξε μια πολύ μεγάλη περιοχή, όπου πλημμύρισαν χείμαρροι που παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Πολλά οικόσιτα και άγρια ζώα βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο από τα ορμητικά νερά. Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή για τους εκπαιδευμένους σκύλους και φυσικά τους ανθρώπους μας που ενεργούν για πολλές μέρες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής, ο οποίος την Παρασκευή πέταξε για 3,5 ώρες με το ελικόπτερο, αναζητώντας κάποιο ίχνος της άτυχης γυναίκας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top