Διεθνή

Τρομερή αποκάλυψη Πούτιν: Το ISIS έχει 700 ομήρους και θα εκτελεί δέκα την ημέρα

Το «Ισλαμικό Κράτος» έχει πιάσει 700 ομήρους, ανάμεσά τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους πολίτες, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το ISIS έχει στείλει τελεσίγραφο στη Ρωσία ότι θα εκτελεί δέκα άτομα την ημέρα, κι ότι ήδη έχει αρχίσει να κάνει πράξη τις απειλές του κι εκτέλεσε προ διημέρου δέκα άτομα. Ο Πούτιν δεν ανέφερε ποια είναι τα αιτήματα των εξτρεμιστών.

«Είναι τρομερό, μια καταστροφή», είπε.

Και κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «καταστροφική αποτυχία» στην πολιτική τους στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι οι τρομοκράτες επέκτειναν τον έλεγχό τους σε εδάφη γύρω από την ανατολική όχθη του Ευφράτου που ελέγχουν οι ΗΠΑ και οι υποστηριζόμενες από αυτούς δυνάμεις.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας αρκετοί υπήκοοι τόσο των ΗΠΑ όσο και ευρωπαϊκών χωρών πιάστηκαν όμηροι. Όλοι σιωπούν σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν σε αρκετές τοποθεσίας και πρόσφατα άρχισαν να επεκτείνουν την περιοχή της παρουσίας τους – 130 οικογένειες, σχεδόν 700 άτομα, πιάστηκαν όμηροι εκεί», είπε.

Πριν απο μερικές μέρες τζιχαντιστές της τρομοκρατικής ογάνωσης επιτέθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ της Συρίας κι έπιασαν εκατοντάδες ομήρους. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αδιαφόρησαν στη διάρκεια της επίθεσης. Ο Ρώσος υποστράτηγος Βλαντίμιρ Σαφτσένκο είπε ότι η επίθεση του ISIS στον προσφυγικό καταυλισμό Ελ Μπάχρα έγινε το Σάββατο κι ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές έπιασαν 130 οικογένειες με περίπου 700 άτομα και τους πήγαν στο Χατζίν. «Απήγαγαν αμάχους, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top