Ελλάδα

Τρόμος στους δρόμους της Αθήνας: Άγνωστοι κάνουν επιθέσεις σε λεωφορεία

Το φαινόμενο επιθέσεων με πέτρες και αεροβόλα κατά λεωφορείων στην Αθήνα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί ένας τραυματισμός και υλικές ζημιές στα τζάμια των λεωφορείων.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου οδηγών ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Σιορίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε την ανησυχία του και αναφέρθηκε σε πέντε περιστατικά επιθέσεων με κατά λεωφορείων που έχουν σημειωθεί από το Σάββατο μέχρι και χθες τη νύχτα.

Συγκεκριμένα, επίθεση πιθανότατα με αεροβόλο όπλο, πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 21.00 χθες το βράδυ στο λεωφορείο (Α2) που βρισκόταν στη στάση Εφέσσου επί της Λεωφόρου Συγγρού με αποτέλεσμα μία επιβάτης να τραυματιστεί ελαφρά.

Νωρίτερα, στις 19.00, επίθεση με πέτρες είχαν προκαλέσει άγνωστοι σε ένα ακόμη λεωφορείο (Γ10) στους Αγίους Αναργύρους προκαλώντας ζημιές. Εδώ και δυο εβδομάδες έχουν σημειωθεί 14 επιθέσεις σε λεωφορεία.

Παράλληλα λόγω των πολλαπλών στην περιοχή του Καματερού, έχει διακοπκάνουν επιθέσεις εί για αυτό το διάστημα το δρομολόγιο Ανθούπολη-Καματερό.

Ο κ. Σιορίκης πρόσθεσε πως θα επιδιωχθεί σύσκεψη του ΟΑΣΑ με την αστυνομία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά. Εκτίμησε ότι τα άτομα που προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες είτε είναι ανήλικοι είτε κάποιο άτομο που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top