Επιστήμες

Υπο την επίβλεψη του κράτους, η χρήση ουσιών σε ειδικούς χώρους

«Θα κατατεθεί σύντομα τροπολογία για τη λειτουργία εποπτευόμενων ιατρικά χώρων για τη χρήση ναρκωτικών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή, όπως γράφει το neaselida.gr. Η τροπολογία θα κατατεθεί άμεσα σύμφωνα με πληροφορίες  και θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις της λειτουργίας αυτών των χώρων.

Εκτός από το μητρώο που θα δημιουργηθεί, όσοι εντάσσονται σε αυτό δεν θα διώκονται ποινικά.«Έχουμε πειστεί απόλυτα ότι είναι ένα μέτρο μείωσης της βλάβης», τόνισε ο κ. Ξανθός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Κώστα Μπαργιώτα.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ήδη λειτουργούν 90 τέτοιοι εποπτευόμενοι χώροι σε 7 – 8 ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι στόχος είναι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, συμπληρώνοντας ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ε.Ε στη θεραπευτική κάλυψη των εξαρτημένων.

Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα,  που ακολουθείται η πολιτική της θεραπείας και όχι του σωφρονισμού, προκειμένου να… συνετίσουν τους  τοξικομανείς, για να μην » χτυπούν» ένεση μπροστά στα μάτια των περαστικών, από τον περασμένο Απρίλιο αποφασίστηκε να ανοίξουν οι πρώτες αίθουσες για ενέσιμη χρήση ναρκωτικών υπό επίβλεψη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top