Πολιτική

Φουλ τα «καρφιά» για Καμμένο: «Ο Τσίπρας τον επέλεξε από εμένα γιατί…»

Ενα μεγάλο κίνημα ενάντια στον εκφυλισμό, την απαξίωση, και «ενάντια σε αυτούς που εκβιάζουν», ζήτησε ο Νίκος Κοτζιάς, στην πρώτη μεγάλη ομιλία του από την Κρήτη μετά την παραίτησή του.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο χωρίς να τον κατονομάσει ενώ απαντώντας στο γιατί ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο από τον ίδιο, τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει άλλη σχέση με τον «εταίρο» της κυβέρνησης, κάτι που ο ίδιος δεν έχει, καθώς κρίνει από το τι κάνει ο υπ. Άμυνας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.  «Τα μέτρησε αλλιώς, ίσως έχει άλλη σχέση με τον εταίρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Με τη στάση μου» είπε υπερασπίστηκα τη χώρα αλλά και την αξιοπρέπεια της κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι «μου λένε πως κοίταξα το εγώ και όχι το εμείς. Δεν ήξερα ότι στην αριστερά το εμείς είναι ο Καμμένος».

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική και κυρίως δεν είναι δυνατόν «να αφήνεις αυτόν που δεν την εφαρμόζει και εκβιάζει»

«Το δικό μου το στόμα δεν «κλείνει». Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες, οι σακούλες με τα αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Δεν μπορείς να τους αφήνεις αυτούς μακριά από το κράτος Δικαίου», τόνισε ο κ. Κοτζιάς ως επικεφαλής της κίνησης «Πράττω». Παράλληλα επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα «ενάντια στους εκβιαστές», ενώ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είχα τις διαφωνίες μου με την κυβέρνηση και τις έχω. Τι κάνει κάποιος σε αυτή την περίπτωση; Παραιτείται. Τώρα που παραιτήθηκα, αυτό είναι… ύποπτο. Η αθωότητα είναι μεγάλη ενοχή», είπε, ενώ σε μια ακόμα ευθεία αναφορά προς τον Πάνο Καμμένο, ανέφερε πως «ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία».

«Ουδείς μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να λέει ότι νομίζει, να πάρει τους φίλους του και να κάνει περιοδεία» είπε, λέγοντας πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποιον, αλλά, φωτογραφίζοντας τον κ. Καμμένο.

Αναφερόμενος στα μυστικά κονδύλια, επιτέθηκε κατά του αντιπροέδρου της Βουλής, χωρίς να τον κατονομάζει: «Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται και τι κάνει. Θα μπορέσει να μας εμπιστευτεί κανείς ποτέ με αυτά τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν κάποιοι για να χτυπήσουν εμένα; Για να εκδοθούν τα ποσά, χρειάζεται να συνοδεύονται από την έγκριση της Βουλής».

Αναφορικά με το θέμα της ΠΓΔΜ διερωτήθηκε: «Θέλουμε διαμελισμό της γειτονικής χώρας, όπως θέλουν κάποιοι – και θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα – ή ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη στα Βαλκάνια;».

«Λένε, δηλαδή, καλύτερα πόλεμος παρά να αναγνωρίσουμε την ΠΓΔΜ ως Βόρεια Μακεδονία. Να μην κάνουμε μαζί του κολλεγιά!», πρόσθεσε.

Θέλουμε ο γείτονας μας να είναι υπό την επιρροή της Τουρκίας, διερωτήθηκε; Θέλουμε διαμελισμό της και να πάει η μισή στην Τουρκία και η άλλη μισή στην Αλβανία; Πρέπει να απομακρύνουμε την τούρκικη δαγκάνα, σημείωσε ενώ υποστήριξε ότι δεν κάνουμε καμία υποχώρηση έναντι της Τουρκίας.

Ο Νίκος Κοτζιάς απέρριψε κατηγορηματικά ότι η Αθήνα παραχωρεί την γλώσσα και την ταυτότητα στους Σκοπιανούς, λέγοντας μάλιστα ότι ο πρώτος που έκανε λόγο για Μακεδονική γλώσσα ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ότι ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για τους Σκοπιανούς ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Είπε επίσης ότι πετύχαμε να αλλάξουν το όνομα τους από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία και κατεβάζουν όλα τα σύμβολα του αλυτρωτισμού και τα βιβλία τους.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Ν. Κοτζιάς προανήγγειλε ότι θα μιλήσει εκτενώς στην Κομοτηνή τις επόμενες ημέρες, αλλά έδωσε το περίγραμμα της τακτικής που άσκησε: «Προσπαθούμε να κρατάμε το θηρίο που λέγεται Τουρκία, ώστε να μην βγάλει τα εσωτερικά του επάνω μας, αλλά αυτό να μην εκλαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας».

«Στις αρχές του επόμενου χρόνου σχεδιάζαμε την αιγιαλίτιδα ζώνη για την Κρήτη. Είμαστε σε συνομιλίες με τους Αιγύπτιους για να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top