Διεθνή

Χριστόφιας: Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης

Ο Δημήτρης Χριστόφιας καταδίκασε τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά την εορταστική τελετή του ΚΚΡO και της Λενινιστικής ΚΟΜΣΟΜΟΛ, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΚΟΜΣΟΜΟΛ στη Μόσχα.

Μάλιστα, ο τέως πρόεδρος της Κύπρου τόνισε ότι η διάλυση της ΕΣΣΔ ήταν «έγκλημα όχι μόνο κατά του σοβιετικού λαού, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας», η οποία, είπε, υποφέρει από την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού.

Ο κ. Χριστόφιας, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Λενινιστική ΚΟΜΣΟΜΟΛ των εκατομμυρίων ανέπτυξε ισότιμες σχέσεις και έδωσε κοινές μάχες με την ΕΔΟΝ των μερικών χιλιάδων Κυπρίων αγωνιστών και αγωνιστριών.

«Νιώθαμε πάντα ισότιμοι και ψηλαφούσαμε τον σεβασμό της ΚΟΜΣΟΜΟΛ και της ΚΜΟ, αλλά και την ολόπλευρη αλληλεγγύη τους στους αγώνες του κυπριακού λαού και της νεολαίας μας για λύτρωση από τα δεσμά της κατοχής και του ιμπεριαλισμού», ανέφερε. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι «ο βάρβαρος και απάνθρωπος καπιταλισμός», αλλά ο σοσιαλισμός.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top