Πολιτική

Χρυσοβελώνη: «Ο Κοτζιάς να δώσει εξηγήσεις όχι οι ΑΝΕΛ»

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά δεν είναι πολιτικό θέμα, έγινε για προσωπικούς λόγους, τόνισε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.   Η υφυπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενη στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί διγλωσσίας- μετά την παραίτηση του κ. Κοτζιά- σχολίασε ότι αυτή δεν αφορά τους ΑΝΕΛ. «Αναφέρθηκε σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης, με μια δήλωση που ήταν επιβεβλημένη», συμπλήρωσε, μιλώντας στο «Θέμα 104,6».

«Η παραίτηση Κοτζιά δεν είναι θέμα πολιτικό, δεν υπάρχει διάσταση και διαφοροποίηση. Δεν τον απομάκρυνε, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους όχι για πολιτικό θέμα», επισήμανε ακόμη αναφερόμενη στο ζήτημα. «Τις εξηγήσεις πρέπει να τις δώσει ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς όχι εμείς», είπε ακόμη και επέμεινε ότι με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου «δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση στη γραμμή που έχει χαράξει το ΥΠΕΞ, όταν λέω διαφοροποίηση εννοώ ως προς τη γραμμή που έχει χαράξει η κυβέρνηση».

Οταν ρωτήθηκε για το τι ειπώθηκε για τα μυστικά κονδύλια στο υπουργικό συμβούλιο, απάντησε: «Και ο κ. Καμμένος και ο κ. Κοτζιάς κατέληξαν ότι εφόσον κριθεί ότι πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος στα μυστικά κονδύλια, εμφανίστηκαν ανοιχτοί ότι αυτό πρέπει να γίνει. Εάν κριθεί από τον πρωθυπουργό ότι πρέπει να συμβεί, αυτό θα γίνει».

Σε ερώτηση για τα περί χρηματισμού του πρώην υπουργού Εξωτερικών από τον Σόρος, η κ. Χρυσοβελώνη είπε: «Εγώ δεν τον άκουσα από το σημείο που καθόμουν στο υπουργικό συμβούλιο».

«Ο Πάνος Καμμένος πήγε ως υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ. Για τα θέματα της άμυνας κινήθηκε εντός του πλαισίου που χάραξε ο πρωθυπουργός. Αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και αρχηγός κόμματος, η συγκεκριμένη θέση  ήταν κατά τη διάρκεια μια συζήτησης που δεν είχε τόσο επίσημο χαρακτήρα και έχει δώσει εξηγήσεις επ αυτού. Δεν είναι δυνατόν να ασχοληθούμε μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας με τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ακόμη και σημείωσε ότι είναι γνωστή εξ αρχής η διαφωνία των ΑΝΕΛ στο ονοματολογικό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top