Ελλάδα

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου αλλά και η σύζυγος του. Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν προφυλακιστέοι καθώς δεν έπεισαν ανακριτές και εισαγγελέα ότι δεν εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έγινε ο δεύτερος υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που οδηγείται στη φυλακή για μίζες σε συμβάσεις εξοπλισμών.

Τι είπε στην απολογία του ο Γιάννος

Στις δεκαέξι ώρες απολογίας (χθες και σήμερα) ο Γιάννος Παπαντωνίου και απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις των ανακριτών, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι εισέπραξε μίζες.

Ο κ.Παπαντωνίου ρωτήθηκε για ένα προς ένα τα εμβάσματα τουλάχιστον σε 7 λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς ελβετικών και κυπριακών τραπεζών. Ποσά που διακινήθηκαν από τον Έλληνα αντιπρόσωπο της γαλλικής εταιρείας και φέρονται να αφορούν παράνομες πληρωμές για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

Απολογούμενος υποστήριξε ότι «μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας , ούτε έμβασμα , ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίου έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80 , όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Ο κατηγορούμενος μίλησε για πλήρες αδιέξοδο » των διωκτών του» το οποίο , όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς : «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Στην 5ωρη απολογία της η Σταυρούλα Κουράκου ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top