Οικονομία

Γιατί κατέρρευσαν οι τραπεζικές μετοχές

“Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ρηχό και δεν αντέχει μεγάλη προσφορά τίτλων”, εξηγεί ο κ. Γκλεζάκης, συμπληρώνοντας ότι “κάποιοι ξεφορτώνουν τραπεζικές μετοχές” στην παρούσα φάση.

Αναφορικά με το δομικό στοιχείο, ο έγκυρος καθηγητής Οικονομικών επισημαίνει ότι, σε κάθε περίπτωση “οι τράπεζες βρίσκονται σε κατάσταση που τα φέρνουν δύσκολα πέρα”. Όπως υπογράμμισε, το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια παραμένει υπαρκτό για τις τράπεζες, γεγονός που σημαίνει ότι “μεγάλο μέρος της κερδοφορίας τους είναι αναβαλλόμενος χώρος”.

“Η αβεβαιότητα για την κερδοφορία των τραπεζών μεταφράζεται σε ανησυχία για την κεφαλαιακή τους επάρκεια”, ανέφερε ο κ. Γκλεζάκης, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα “κοκτέιλ εκρηκτικό”.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γκλεζάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι “Δεν είναι τόσο ανησυχητική η εικόνα για την οικονομία μας και την προοπτική της”. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η κατάσταση αυτή “θα συνεχίσει να είναι δύσκολη αλλά θα εκτονωθεί τις επόμενες μέρες”.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top