Πολιτική

H «κουτσή πάπια» του Κυριάκου – Τι είπε στις Βρυξέλλες για την κυβέρνηση

Με «κουτσή πάπια» παρομοίασε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν του ζητήθηκε να εκτιμήσει το χρόνο ζωής της μετά την παραίτηση Κοτζιά και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες των τελευταίων ημερών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, επέλεξε την αγγλοσαξωνική έκφραση «lame duck» για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου. «Όλοι ξέρουν ότι θα φύγει σύντομα η κυβέρνηση. Είναι αδύναμη να παράξει έργο αλλά μπορεί να παράξει ζημιά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για αποπομπή Κοτζιά από την κυβέρνηση και σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις καταγγελίες Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, της χαρακτήρισε πολύ σοβαρές. «Από τη στιγμή που ο κ. Κοτζιάς ήταν σε πλήρη αρμονία με τον κ. Τσίπρα για το σκοπιανό, μπορώ να υποθέσω ότι δεν απεπέμφθη για αυτό το λόγο. Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε επίσης, τον Πρωθυπουργό όμηρο του κ. Καμμένου σημειώνοντας ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάχθηκε, λέγοντας «αφήστε να κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας»

Για Παπαγγελόπουλο: «Συντάσσεται με την υπερασπιστική γραμμή της ΧΑ»

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου ο κ. Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε ακατανόητες υπογραμμίζοντας πως «συντάσσεται απόλυτα με την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής και να είναι πιο προσεκτικοί όσοι προσάπτουν ακροδεξιά χαρακτηριστικά στη ΝΔ»

Για Πολάκη: «Το ύφος και το ήθος του εκφράζει τον Τσίπρα»

Οσον αφορά τις τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη για την δικαιοσύνη είπε ότι προφανώς το ύφος του και το ήθος του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα καθώς είναι ο αγαπημένος υπουργός του.

«Υποπτη η εξαγορά σκοπιανής εταιρείας από την ΔΕΗ»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι ήταν από τα θέματα που συζήτησε με τον αρμόδιο επίτροπο ενέργειας.

«Η επιχείρηση προέβη σε αναθεώρηση των οικονομικών της καταστάσεων. Προχώρησε σε ύποπτη εξαγορά και με τίμημα που δεν φαίνεται να δικαιολογείται. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα αφήσει πίσω της πολλές νάρκες τις οποίες θα πρέπει να φροντίσουμε να αδρανοποιήσουν».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top