Διεθνή

Η γκάφα της Ιβάνκα με τον Ελληνα φιλόσοφο Σωκράτη: Τι έγραψε στο Twitter

Χαμός έγινε στοTwitter με μια φράση που χρησιμοποίησε η Ιβάνκα Τραμπ, και την απέδωσε στον αρχαίο Ελληνα φιλόσοφο Σωκράτη. Οπως επεσήμαναν χρήστες, η συγκεκριμένη φράση δεν ανήκει στον Ελληνα φιλόσοφο, αλλά σε έναν ήρωα του συγγραφέα Νταν Μίλμαν, τον Σωκράτη, υπάλληλο βενζινάδικου.

«Το μυστικό της αλλαγής είναι να εστιάσετε όλη την ενέργειά σας, όχι στην καταπολέμηση του παλιού αλλά στην οικοδόμηση του νέου» τουίταρε η κόρη και σύμβουλος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία διέγραψε το συγκεκριμένο tweet μισή ώρα αργότερα, μετά και τις υποδείξεις των χρηστών.

Οπως διόρθωναν οι χρήστες, την συγκεκριμένη φράση, δεν την έχει πει ο Σωκράτης, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος αλλά προέρχεται από έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Σωκράτης, υπάλληλος βενζινάδικου, του συγγραφέα Νταν Μίλμαν, στο γνωστό έργο του επιστημονικής φαντασίας «Way of the Peaceful Warrior: A book that changes Lives».

Ετσι το tweet αντικαταστάθηκε με νεότερο, με τη διευκρίνηση πως ο Σωκράτης στον οποίο αναφέρεται είναι πράγματι «φανταστικός χαρακτήρας».

«Το μυστικό της αλλαγής είναι να εστιάσετε όλη την ενέργειά σας, όχι στην καταπολέμηση του παλιού αλλά στην οικοδόμηση του νέου. Σωκράτης (ένας φανταστικός χαρακτήρας όχι ο φιλόσοφος), έγραφε η διορθωμένη ανάρτηση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top