Ελλάδα

«Καλημέρα Μακεδονία! Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία»

Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης προκάλεσε ρίγη συγκίνησης το μήνυμα μέσα από το πιλοτήριο ενός μαχητικού.

Φέτος ήταν ο επισμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης, με περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης, εκείνος που ανέλαβε να «μιλήσει» στις καρδιές όλων.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη. Καλημέρα Μακεδονία. Το ΌΧΙ των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είχε σύντομο διάλογο με τον ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας.:

«Κύριε επισμηναγέ, τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπηρήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερνώς και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεστε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και επομένως τον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας! Χρόνια Πολλά».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top